Matom logo

Matom BV is een innovatieve machine specialist waarbij de prijs/kwaliteit verhouding van de professionele en semiprofessionele producten is afgestemd op de gebruiker. De gebruikers van Matom producten zijn hoveniers, aannemers, klusbedrijven, zzp’ers, stratenmakers, doe-het-zelvers etc. De productrange bestaat uit verschillende machines en accessoires en zal de komende jaren sterk worden uitgebreid. 

Matom is importeur voor Nederland, België en Luxemburg van het Duitse merk Lumag. Een complete lijn machines en accessoires voor bouw-straat- en tuinwerk. Daarnaast is Matom ook importeur van Greenworks Tools en RATO aggregaten. Greenworks is een wereldwijde tuinmachine specialist en introduceerde de afgelopen jaren de meest complete lijn accu gereedschap voor professionals, semi professionals en doe-het-zelvers.

                                                                  

Lumag logo

Onder de merknaam Lumag is meer dan 15 jaar geleden een machine- en accessoire lijn op de markt gebracht waarbij als uitgangspunt is gekeken naar de eisen en verwachtingen van de gebruiker. In  Duitsland, Oostenrijk, Nederland, België, Scandinavië, Tsjechië, en Polen is Lumag de marktleider in zijn segment.

Wanneer u een machine intensief of misschien wel dagelijks gebruikt, heeft U in principe een ander machine nodig dan iemand die de zelfde machine incidenteel gebruikt. Uiteraard wilt u beide het zelfde professionele resultaat.

Eigenlijk zou u de markt kunnen onderverdelen in:

- intensieve gebruikers (gebruiken een machine continue) 

- minder intensieve gebruikers (gebruiken een machine regelmatig)

- particuliere gebruikers (gebruiken een machine zonder enige regelmaat)

Lumag richt zich vooral op de laatste twee gebruikersgroepen. Elke gebruiker wil natuurlijk professionele en kwalitatieve producten. Maar de product eisen verschillen wel per gebruiker. Zo vraagt een stratenmaker om ander type trilplaat dan een hoveniersbedrijf (een stratenmaker gebruikt de trilplaat waarschijnlijk dagelijks en een hovenier een aantal keren per maand). Matom levert U het gereedschap met de optimale prijs/kwaliteit verhouding.

Een groot gedeelte van de Lumag machines zijn "TÜV geprüft" waarbij TÜV staat voor Technischer Überwachungs-Verein, de CE-markeringen zijn gebaseerd op het EU-besluit 93/465/ en een groot aantal producten worden geproduceerd in een ISO 9001 gecertificeerde fabriek (is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie en de manier waarop de organisatie met het kwaliteitsbeleid omgaat).

Lumag gebruikt bijvoorbeeld op al zijn machines 4-takt motoren van het merk Loncin. De motorenfabrikant Loncin is een van de grootste motoren fabrikanten ter wereld. Naast motoren voor trilplaten, grasmaaiers etc. produceert Loncin ook een complete range motorfietsen, scooters, quads, ATV’s. In 2005 is Loncin een strategische samenwerking aangegaan met BMW Duitsland (volgens BMW specificaties worden bij Loncin nu ook twee BMW motoren geproduceerd.) In nauwe samenwerking met hun eigen Research en Development afdeling heeft Loncin zich nu ook begeven in de Motorsport.                                                                         

Greenworks.png

Greenworks is een wereldwijd merk van Globe Tools Ltd. Greenworks is een van de grootste tuinmachine producenten van de wereld en produceert ook verschillende machines voor andere grote tuinmachine A-merken . De laatste jaren ligt de focus volledig op de ontwikkeling van accu gereedschap. Na de introductie een aantal jaren geleden van een 40 volt accu  gereedschap lijn voor de semi-professional en doe-het-zelver introduceert men in 2015 een lijn 80 volt accu machines. De absolute top op accu gereedschap met prestaties die de gemotoriseerde machines evenaren.

De lijn zal de komende jaren sterk worden uitgebreid zodat u nog meer machines en gereedschappen kunt gebruiken met uw Greenworks 24, 40, 48, 60 of 80 volt accu’s.

Matom dealers. 

Matom heeft ervoor gekozen al zijn producten te leveren via dealers. Matom werkt samen met een groot aantal tuin- en park winkels, professionele groothandels in gereedschappen in Nederland, België en Luxemburg. Het feit dat Matom zijn producten aan deze professionele dealers levert betekent dat zijn merken staan voor een uitstekende kwaliteit met een betrouwbare service en ondersteuning. Uiteraard kunt u bij onze dealers ons assortiment bekijken en kunnen zij u uitstekend informeren over onze producten. U kunt ook gewoon online uw product bij ons bestellen. Uw machine wordt altijd geleverd via een (dichtstbijzijnde) Matom dealer.

Welke dealer dit zal zijn wordt uiteraard altijd in overleg met u bepaald. Zie voor een nadere  toelichting Bestellen bij Matom

Logistiek en service.

Matom is gevestigd in Druten (bij Nijmegen) en werkt voor zijn distributie samen met een grote logistieke distributeur Huisman Transport. Alle orders worden vanuit Druten gedistribueerd naar dealers in de Benelux maar ook naar Suriname en de Nederlandse Antillen. 

Matom en Huisman Transport.jpg

Matom beschikt over een grote voorraad machines, accessoires en onderdelen. De Matom Service Support medewerkers beschikken over de benodigde kennis voor een optimale ondersteuning van de monteurs van onze dealers maar kunnen uiteraard ook de benodigde service en onderhoud aan machines uitvoeren.

Matom BV zorgt voor een correcte afhandeling van uw opdracht en een optimale support via zijn dealernetwerk. Uiteraard kunt U ook voor vragen over producten, service, dealers, levertijden,  etc. altijd contact met ons opnemen via ons contact formulier.