1. De Lumag rupsdumper, accudumper, kruiwagen of accukruiwagen wordt volledig gebruiksklaar geleverd! U kunt hem dus direct gaan gebruiken!

2. Na aankoop van een Lumag rupsdumper, accudumper, kruiwagen of accukruiwagen (vanaf 1 januari 2022) heeft u recht op een GRATIS SERVICE-ONDERHOUDSBEURT. U mag de Lumag rupsdumper of kruiwagen binnen een jaar na de aankoopdatum laten voorzien van een GRATIS SERVICE-ONDERHOUDSBEURT. Gewoon bij een Lumag dealer bij u in de regio! Onze dealers staan garant voor een uitstekende  service, kwalitatief onderhoud en de levering van reserveonderdelen. De kosten zijn voor Matom BV de importeur van Lumag in de Benelux. Om aanspraak te maken op deze GRATIS SERVICE-ONDERHOUDSBEURT dient U echter wel onderstaand aanvraag formulier in te vullen en uw aankoop AAN TE MELDEN. Dit kan tot uiterlijk 30 dagen na de aankoopdatum (factuurdatum). U ontvangt uiteraard een bevestiging van uw aanmelding.

3. Als u de GRATIS SERVICE-ONDERHOUDSBEURT wilt laten uitvoeren dan meld u dit opnieuw via onze site. Wij nemen dan contact met u op en bepalen met u de dealer die de beurt gaat uitvoeren.

Wat betekent een GRATIS SERVICE-ONDERHOUDSBEURT?
Bij een servicebeurt moet je eigenlijk denken aan een uitgebreide inspectie beurt. Een inspectiebeurt waarbij alle belangrijke punten van uw machine worden gecontroleerd zoals, indien van toepassing, de staat van de accu, het hydrauliekpeil, het oliepeil, de bandenspanning, de rupsspanning, de kabelafstellingen, het toerental van de motor etc. Daarnaast vervangen wij ook nog kosteloos de motorolie en het luchtfilter. Service-onderhoudsbeurten zijn noodzakelijk omdat problemen al in een vroeg stadium kunnen worden vastgesteld en verholpen. Aanspraak op garantie van een machine is altijd gekoppeld aan service en onderhoud van de betreffende machine. Een dumper die zijn servicebeurten netjes heeft gehad, heeft veel minder kans op pech of dure reparaties.

Wat moet u doen voor een GRATIS SERVICE-ONDERHOUDSBEURT?
Als u aanspraak wilt maken op de GRATIS SERVICE-ONDERHOUDSBEURT dan meld u uw aankoop via onze site. Binnen een jaar na aankoop (=factuurdatum) van de Lumag rupsdumper, accudumper, kruiwagen of accukruiwagen meld u via de website www.matom.nl dat u de GRATIS SERVICE BEURT wilt laten uitvoeren. In overleg met U bepalen wij de Matom dealer die de servicebeurt gaat uitvoeren (veelal is dat de dealer waar u de machine heeft aangeschaft). U neemt vervolgens zelf contact op met betreffende dealer wanneer u de servicebeurt wilt laten uitvoeren. Het transport van en naar de dealer moet u ook zelf verzorgen. Wij kunnen dit ook voor u regelen maar dan zijn de transportkosten voor uw eigen rekening. Belangrijk is dat u de machine schoon en droog bij de dealer aanlevert. De dealer geeft uw Lumag rupsdumper-kruiwagen vervolgens een servicebeurt en de kosten zijn voor Matom.

Wat gebeurt er met uw machine tijdens een GRATIS SERVICE-ONDERHOUDSBEURT?
Als u de Lumag rupsdumper of kruiwagen bij de dealer brengt worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:
Lumag rupsdumpers en kruiwagens met een benzine of diesel motor.
-De motorolie wordt vervangen (geen hydrauliek olie, dit is niet noodzakelijk).
-Het luchtfilter wordt vervangen!
-Het toerental van de motor wordt gecontroleerd en eventueel afgesteld.
-De bout- en moerverbindingen worden gecontroleerd en eventueel nagetrokken.
-De bedieningskabels worden gecontroleerd en indien nodig afgesteld.
-De spanning van eventueel aanwezige aandrijfriemen wordt gecontroleerd.
-De banden of rupsspanning wordt gecontroleerd.
-De hydrauliekslangen en koppelingen (indien aanwezig) worden gecontroleerd.
-Algehele controle van de rupsdumper of kruiwagen

Lumag accu dumpers en kruiwagens
-Algemene controle van de staat van de accu’s
-De bout- en moerverbindingen worden gecontroleerd en eventueel nagetrokken.
-De bedieningskabels worden gecontroleerd en indien nodig afgesteld.
-De banden of rupsspanning wordt gecontroleerd.
-Algehele controle van de accu rupsdumper of kruiwagen

Bovenstaande werkzaamheden worden op kosten van Matom BV uitgevoerd. De Matom dealer zal de kosten bij Matom BV declareren.

Alle kosten die extra ontstaan, zoals het vervangen van onderdelen of overige extra werkzaamheden en niet onder de gratis servicebeurt vallen zullen vooraf met u worden besproken. Onderdelen die beschadigd, defect of aan gebruikers slijtage onderhevig zijn kunnen na akkoord van de gebruiker worden vervangen maar zijn niet voor rekening van Matom BV of de Matom dealer.

Samenvatting procedure:
1. Om aanspraak te maken op deze GRATIS SERVICE-ONDERHOUDSBEURT dient U onderstaand aanmeld formulier (Formulier I) in te vullen. Dit kan tot uiterlijk 30 dagen na de aankoopdatum (factuurdatum).

2. Binnen een jaar na aankoop meld u zich via de Matom website (Formulier II) aan voor de uitvoering van een   gratis service-onderhoudsbeurt.

3. Matom neemt contact met U op om samen met U te bepalen welke dealer de service beurt gaat uitvoeren (dit zal veelal de dealer zijn waar u de aankoop heeft verricht).

4. U maakt zelf een afspraak met de betreffende Matom dealer.

5. U brengt uw machine naar de betreffende Matom dealer.

6. Na de servicebeurt haalt u de machine weer op bij de dealer en zijn de kosten van de service onderhouds beurt voor Matom BV.

Heeft u nog vragen neem dan contact op met Matom BV.
0031-(0)487 511227 of info@matom.nl

AANVRAAG FORMULIER I: AANMELDING GRATIS SERVICE-ONDERHOUDSBEURT

* deze velden moet u verplicht invullen!

AANVRAAG FORMULIER II: AANMELDING UITVOERING VAN DE GRATIS SERVICE-ONDERHOUDSBEURT (ALS U DE BEURT WILT LATEN PLAATSVINDEN!)

* deze velden moet u verplicht invullen!