Categorieën

Houtkloofmachine kopen van Lumag!


Met een houtkloofmachine, ook wel houtklover, houtkliever of kloofmachine genoemd, worden boomstammen gekloofd. Kloven wil zeggen dat het hout in stukken gedeeld wordt, het hout wordt gespleten.

De houtkloofmachines van Lumag zorgen ervoor dat er eenvoudig voldoende brandhout aanwezig om uw houtkachel van de juiste diameter hout te voorzien. Je hoeft dus niet meer met een bijl te gaan kloven. Een houtklover werkt zeer doelgericht en het is een stuk veiliger en beter voor je lichaam dan kloven met een bijl. 

Het Lumag assortiment bestaat uit zeer krachtige elektrische (230 volt en 400 volt), benzine en aftakas aangedreven houtkloofmachines. De machines variëren qua kloofkracht van 5 ton tot 30 ton. Hoe meer kloofkracht de kloofmachine heeft, hoe harder, dikker en taaier het hout mag zijn dat gekloofd moet worden. 

Matom BV geeft u als importeur van Lumag nu 5 JAAR GARANTIE (nadere uitleg kunt u lezen op aanmelden 5 jaar garantieen "1 maand niet goed geld terug garantie" omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van onze houtklovers. Service staat bij Lumag hoog in het vaandel. Er zijn vele merken houtkloofmachines te koop maar kunnen zij ook uw kloofmachine van een service beurt voorzien? Bijvoorbeeld geleideplaten zijn slijtagedelen van een houtkloofmachine en dienen na een aantal jaren vervangen te worden. Matom werkt met vele dealers samen die dit graag voor u willen uitvoeren.

Vanaf medio 2018 zijn er nieuwe Europese veiligheidsnormen van toepassing voor houtkloofmachines. Dit betekent dat ook het complete assortiment Lumag houtkloofmachines is aangepast. Extra veiligheidskappen en niet meer toestaan van splijtkruizen zijn de belangrijkste wijzigingen. Klik hier voor een nadere toelichting wat betreft aanpassingen.