Kloofmachines

Bekeken producten

Lumag houtkloofmachine HOS5-UP Bekijk groter

Lumag houtkloofmachine HOS5-UP

Nieuw

Horizontale hydraulische Lumag houtkloofmachine met een kloofkracht van 5 ton. 

Meer details

€ 309,00

excl. BTW
€ 373,89 incl. BTW

Direct leverbaar

De Lumag horizontale (hydraulische) houtkloofmachine HOS5-UP heeft een kloofkracht van 5 ton. De HOS5-UP is de HOS5 houtkloofmachine samen met een onderstel de 5HOS-UP. De specificaties van de kloofmachine zijn dus gelijk aan die van de HOS5. Echter deze machine wordt geleverd inclusief een uniek, in Nederland ontworpen onderstel. Door gebruik te maken van dit onderstel gebruikt u deze machine op een ideale werkhoogte. Daarnaast blijft de machine (inclusief onderstel) eenvoudig te verplaatsen doordat u gebruik blijft maken van de wielen van uw HOS5.

Het onderstel is zeer eenvoudig in en uit elkaar te halen (dus makkelijk op te bergen) en kenmerkt zich door zijn zeer grote stabiliteit. De kloofmachine staat als een “blok” op de grond. Uiteraard kunt u de machine ook zonder onderstel blijven gebruiken. De machine en het onderstel worden los van elkaar geleverd. Dus u bepaald zelf hoe u de kloofmachine wilt gaan gebruiken. De kloofmachine is ontworpen voor de particuliere gebruikers en (semi) professionals.

Met een totale lengte van 99cm blijft het een zeer compacte houtklover. De machine zelf heeft een stabiele en torsievrije staal constructie. 2 hands veiligheidsbediening. Standaard voorzien van transportwielen en een handgreep voor het eenvoudig verplaatsen van deze kloofmachine. 

Wij adviseren de HOS5A te gebruiken met een 10 meter Neopreen verlengkabel welke uitermate geschikt is voor het (hoge) vermogen van deze kloofmachine. Zie hieronder het artikelnummer "KAB" voor nadere bestel informatie.

Voor deze houtklover geldt ook 5 JAAR GARANTIE en 30 dagen testrecht (zie pagina testrecht houtklovers).

Type motor 230 Volt elektromotor
Motorvermogen 2200 Watt
Kloofkracht 5 Ton
Maximale klooflengte 520mm
Kloofdoorsnede 50 - 250mm
Max. slaglengte cilinder 370mm
Instelbare slaglengte Nee
Werksnelheid 5,8 cm per sec.
Terugloopsnelheid 7,4 cm per sec.
Aantal werksnelheid standen 1 stand
Verstelbare hoogte tafelblad Nee
Max. hydraulische druk 20 MPa
Afmetingen (basis stand) L x B x H 940 x 270 x 510mm
Splijtkruis Nee
Verlengkabel Ja, 10 meter Neopreen
Onderstel Ja, 5HOS-UP
Gewicht 47 Kg
Art. nr. HOS5-UP

Accessoires