Houtbewerking

Houtbewerking machines van Lumag

Subcategorieën

 • Kloofmachines

  Houtkloofmachine kopen van Lumag

  Lumag HoutkloofmachineMet een houtkloofmachine, ook wel houtklover, houtkliever of kloofmachine genoemd, worden boomstammen gekloofd. Kloven wil zeggen dat het hout in stukken gebroken wordt; het hout wordt gespleten.

  De houtkloofmachines van Lumag zorgen ervoor dat er weer voldoende brandhout aanwezig is om de houtkachels warm te houden. Je hoeft dus niet meer met een bijl te gaan kloven.

  Een houtklover werkt zeer doelgericht en het is een stuk veiliger en beter voor je lichaam dan kloven met een bijl. 

  Matom verkoopt zeer krachtige elektrische (230 volt en 400 volt) en benzine houtkloofmachines van Lumag. De machines variëren qua kloofkracht van 5 ton tot 25 ton. Hoe meer kloofkracht de kloofmachine heeft, hoe harder, dikker en taaier het hout mag zijn dat gekloofd moet worden. 

  Matom geeft u als importeur van Lumag NU 5 JAAR GARANTIE  en 1 maand "niet goed geld terug garantie" omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van onze houtklovers.

  Nadere uitleg kunt u lezen op: Matom 1-2-3 Waarborg en Aanmelden 5 jaar garantie.

 • Wipzagen

  Wipzaag kopen van Lumag

  Wipzaag LumagMet een wipzaag kunt u zeer eenvoudig hout zoals boomstammen en takken zagen. Heeft u veel hout te zagen? En wilt u dat dit op een snelle en veilige manier gebeurd? Dan is de wipzaag een uitstekend hulpmiddel.

  Nadat u de boomstammen of takken op de werktafel hebt gelegd, worden de stammen of takken naar voren geduwd door het zaagblad. Op deze manier gebeurt het zagen op een zeer veilige manier. U kunt tijdens het zagen absoluut niet in aanraking komen met het zaagblad. Met de wipzaag kun je veel verschillende maten van boomstammen doormidden zagen.

 • Zaag-Kloofmachines

  Zaagkloofmachine kopen van Lumag

  Lumag zaagkloofmachineEen zaagkloofmachine is een combinatie van een kettingzaagmachine een houtkloofmachine en eventueel een transportband. De zaagkloofmachine zaagt de boomstammen of grote takken op een bepaalde lengte. Vervolgens wordt dit gezaagde hout in 2 of 4 delen gekloofd en vervolgens indien gewenst ook nog afgevoerd met een transportband.

  Onze Lumag zaagkloofmachines zijn uitstekend geschikt om stammen tot een doorsnede van 40 centimeter te zagen en te kloven. Met deze machines kunt u op een zeer snelle, veilige en effectieve manier uw boomstammen verwerken tot brandhout.

 • Balk-Plankenzaagmachine

  Plankenzaagmachine / Balkenzaagmachine van Lumag

  Plankenzaagmachine / BalkenzaagmachineDeze plankenzaagmachines, ook wel blokbandzaagmachines genoemd, zagen grote boomstammen tot houten planken of balken. De plankenzaagmachine is makkelijk te bedienen en is speciaal ontworpen voor zacht, droog en hard hout.

  Met onderstaande plankenzaagmachines kunt u boomstammen zagen met een lengte tot 5 meter. Wilt u boomstammen zagen die langer zijn dan 5 meter? Geen enkel probleem. Met de Lumag rolbaan verlenging kan de baan onbeperkt verlengd worden per 1,95 meter.

  De machines zijn leverbaar met een krachtstroom motor of met een benzine motor.

 • Transportbanden

  Transportband kopen van Lumag

  Transportband LumagOnze transportbanden zijn uitstekend geschikt voor het transporteren van brandhout. De transportband is in hoogte verstelbaar en kan tot wel 2,6 meter hoog transporteren. Met een lengte van 5 meter.

  Plaats de transportband naast of onder de machine van waar het brandhout wordt afgevoerd. De band wordt aangedreven door een 230 volt of 400 volt elektromotor (afhankelijk van uw wensen).

   
Toont 1 - 22 van de 22 items