Bouw

Bouwmachines van Lumag

Subcategorieën

 • Troffel-vlindermachines

  Vlindermachine / Troffelmachine van Lumag

  Vlindermachine / TroffelmachineEen vlindermachine of troffelmachine is een ideaal hulpmiddel voor het glad maken van een betonnen vloer. De machines zijn voorzien van een 6,5 pk benzinemotor.

  De vier vlinderbladen zijn voorzien van een beschermring. Hierdoor wordt elke betonvloer op een nette en gladde manier afgewerkt. De beschermring zorgt ervoor dat je zelfs in de lastigste hoeken kan komen. Je kan namelijk vlak tegen een wand aan werken.

  De vlindermachine is ook te gebruiken om zandcementvloeren te schuren en glad te maken. Hiervoor is het nodig om een schuurschijf op de machine te monteren. Dit wordt over de reeds aanwezige vlinderbladen geplaatst.

 • Beton trilbalken

  Betontrilbalk van Lumag

  Betontrilbalk LumagEen betontrilbalk is ideaal om verschillende soorten beton op de juiste hoogte af te werken. Ook is deze te gebruiken om grote betonvloeren te verdichten. Een betontrilbalk zorgt dus voor een vlakke betonvloer.

  De betontrilbalk wordt standaard geleverd zonder trilbalk. Er zijn 3 verschillende lengtes trilbalken, variërend van 2,5 tot 4,5 meter. U kunt dus zelf bepalen welke lengte(s) u bij de betontrilbalk wilt aanschaffen.

 • Trilnaalden

  Trilnaald kopen van Lumag

  Trilnaald LumagEen trilnaald wordt gebruikt in de bouw. Het wordt gebruikt om betonspecie dat net gestort is te verdichten. Het verdichten is nodig om sterk en kwalitatief goed betonwerk af te leveren.

  Om goed beton te krijgen moet er zo min mogelijk lucht in het beton zitten. Een trilnaald zorgt ervoor dat de ‘luchtholtes’ in het beton zoveel mogelijk opgevuld wordt met betonspecie. Het lucht verdwijnt, wat zichtbaar is door de luchtbellen die aan het oppervlak verschijnen.

 • Steen-tegelzaagmachines

  Tegelzaagmachine / Steenzaagmachine van Lumag

  Steenzaag / TegelzaagLumag heeft in zijn assortiment 4 steen- en tegelzaagmachines. De Lumag STM350-800 en STM450-700 zijn geschikt als steenzaagmachine en tegelzaagmachine. U legt het te zagen materiaal op het rolplateau en dit rolplateau duwt u door de diamantzaag. De machine is geschikt voor alle bouw- en straatmaterialen maar minder geschikt voor keramische tegels. De ZS-700PRO is een echte blokkenzaag met een maximale zaaghoogte van 28cm.

  Voor het zagen van keramische tegels of grote natuursteen tegels (maar uiteraard ook stenen of klinkers) is het beter een machine met een bovenarm te gebruiken zoals de Lumag FS350-1200PRO. U legt bij dit type machine het te zagen materiaal op een werktafel en trekt de diamantzaag door het te zagen materiaal. U zaagt altijd 100% nauwkeurig.

 • Doorslijpers

  Doorslijpmachine van Lumag

  Doorslijpmachine Lumag

  Lumag heeft met zijn TS350GPRO-NL en TS350GPRO2-NL (machine is gelijk aan TS350GPRO-NL maar wordt geleverd inclusief 10 liter drukvat) een krachtige doorslijper in zijn assortiment met een 350mm zaagblad. Een doorslijper of bandenzaag wordt vooral gebruikt voor het zagen van stoeprandbanden, tegels, stenen, beton, betonbanden etc. Een bandenzaag wordt in principe altijd gebruikt met water (via een drukvat of tuinslang aangevoerd). Dit water zorgt voor extra koeling van het diamantzaagblad en daardoor een langere levensduur maar vooral ook voor stofonderdrukking. De Lumag doorslijpers worden altijd geleverd inclusief diamantzaagblad. 

  De doorslijper heeft een cilinderinhoud van 64 cm³ en een 3,7 pk 2 Takt-benzine motor. 

 • Diamantzaagbladen

  Diamant zaagbladen van Lumag

  Diamant zaagbladMatom levert een assortiment diamantzaagbladen onder de merknamen Lumag en Diadema. Deze diamantzaagbladen zijn geschikt voor doorslijpers, steenzagen, tegelzaagmachines, muurzagen etc. De diameters zijn 350mm of 450mm en de asgaten 20mm, 25,4mm en 30mm.

  De diamantzaagbladen zijn verkrijgbaar voor diverse toepassingen zoals het zagen van beton, stenen, klinkers, natuursteen, keramische materialen en overige bouwmaterialen. Matom werkt met verschillende kwaliteiten waarbij 1 staat voor Top kwaliteit en 4 voor Standaard kwaliteit.

  Wilt u meer weten over diamantzaagbladen, kwaliteit verschillen en probleemoplossingen kijk dan op: Welk diamantzaagblad aanschaffen?

 • Steenknippers

  Stenenknippers / tegelknippers van Matom

  Stenenknipper LumagHet Matom steenknipper, klinkerknipper, tegelknipper, kalkzandsteenknipper, gasbetonknipper en gipsblokkenknipper assortiment bestaat uit verschillende modellen. Matom heeft een zeer uitgebreidt assortiment. Voor het lichtere werk (o.a. sierbestrating) is er Ultra light knipper.

  Alle knippers worden voor Matom geproduceerd door het Nederlandse bedrijf Orit. De knippers zijn geschikt voor alle gebruikers ook voor de echte professional en de kwaliteit wordt onderstreept met een unieke 7 JAAR garantie op alle knippers.

   
Toont 1 - 23 van de 23 items